ΠΡΟΪΟΝΤΑ

127 συνολικά patches για την Oracle. Τα 51 αποκλειστικά για την Java!

Τον μήνα Οκτώβριο του 2013, το CPU καλύπτει διορθώσεις για πολλά προϊόντα της εταιρείας ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα: Oracle Database Server, Oracle Enterprise Manager Grid Control, Oracle Supply Chain Products Suite, Oracle Siebel CRM, Oracle Industry Applications, Oracle Primavera Products Suite, Oracle and Sun Systems Products Suite, Oracle MySQL, Oracle Fusion Middleware, Oracle E-Business Suite, Oracle PeopleSoft Products, Oracle iLearning, Oracle Financial Services Software, Oracle Java SE και Oracle Virtualization.

Όλες αυτές οι ενημερώσεις είναι σημαντικές, αλλά αναμφισβήτητα, αυτές που αφορούν στην Java είναι οι σημαντικότερες από όλες.

Περίπου 51 ευπάθειες έχουν αναγνωριστεί για την Java αυτό το τρίμηνο με τις 50 από αυτές να προσβάλλουν τα Java Applets ή Java WebStart , το plugin που τρέχει Java στον browser σας. Ακόμα χειρότερα, όλες οι ευπάθειες και τα κενά ασφαλείας πλην ενός, καθιστούν ευπαθή των υπολογιστή σας σε απομακρυσμένες επιθέσεις χωρίς έλεγχο ταυτότητας.

Το κακό είναι ότι ορισμένες ενημερώσεις που αφορούν στην Java, εξαρτώνται άμεσα από τον προμηθευτή του λειτουργικού συστήματος ενώ άλλες είναι πολύ παλιές για να υποστηρίξουν την αυτόματη ενημέρωση και έτσι τα πράγματα δεν είναι πολύ εύκολα για εσάς.

Τι σας συμβουλεύουμε να κάνετε;

1) Προσδιορίστε αν έχετε την Java εγκατεστημένη και ενεργοποιημένη στον browser σας. Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: java.com/en/download/installed.jsp και κάντε κλικ στο “Επιβεβαίωση έκδοσης Java “. Αν ο browser σας ζητάει να εγκαταστήσετε Java, κλείστε την καρτέλα. Είστε Java -free, δηλαδή δεν έχετε Java. Αν φορτώνει το applet,  τότε ελέγχει την έκδοση που έχετε. Να είστε σίγουροι ότι τρέχει την ενημέρωση Java 7 update 45 ( 1.7.0_45 ), την Java 6 update 65 ( 1.6.0_65 ) ή Java 1.5.0_55. Εάν έχετε την Java τότε οπωσδήποτε πρέπει να είναι η έκδοση Java 7 (1.7) . Όλες οι προηγούμενες εκδόσεις δεν υποστηρίζονται επίσημα και παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια.

2) Αν η Java είναι εγκατεστημένη αλλά παλαιάς έκδοσης, φροντίστε να την ενημερώσετε σύντομα. Οι χρήστες των Windows μπορούν να ανοίξουν τον Πίνακα Ελέγχου Java, στην συνέχεια να επιλέξουν την καρτέλα Ενημέρωση και κατόπιν Ενημέρωση τώρα. Οι χρήστες Mac μπορούν να ελέγχουν για ενημερώσεις χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο update της Apple. Οι χρήστες του Linux θα πρέπει να ακολουθούν τις συνήθεις διαδικασίες για ενημερώσεις του συστήματος που προβλέπεται από τη διανομή τους.

Java2

3) Αν πάντως δεν χρειάζεστε την Java, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, καλύτερα να απαλλαγείτε από αυτή. Η Java μπορεί να χρησιμεύει για κάποιες εφαρμογές (Minecraft, εφαρμογές μισθοδοσίας κ.ά) ή για κάποιες εφαρμογές server (JBoss κ.ά), αλλά δεν ανήκει στον browser σας. Αν δεν είστε σίγουροι, συστήνουμε να την απενεργοποιήσετε. Αν μελλοντικά τρέξετε πράγματα που απαιτούν Java, ο browser σας θα σας ενημερώσει να ακολουθήσετε σχετικές οδηγίες. 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.