ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πώς να διαχειριστείτε την εγγενή κρυπτογράφηση σε Macs και Windows PCs

Δυστυχώς, αυτές οι εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη κρυπτογράφηση end-to-end, και υπάρχουν πολλά κενά που η NSA ή εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να παρακάμψουν και να αποφύγουν. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια λύση κρυπτογράφησης που προστατεύει τα δεδομένα παντού -σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο δίσκο τοπικά ή στο σύννεφο- είναι απαραίτητη σήμερα. Στο συγκεκριμένο βίντεο, η Sophos εξηγεί πως μπορούμε να απολαμβάνουμε παράλληλα ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις παράλληλα, αλλά και το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την εγγενή –ενσωματωμένη- κρυπτογράφηση σε Macs ή Windows PCs για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας όπου και αν βρίσκονται.  

O James Lyne, Eπικεφαλής παγκόσμιας έρευνας για την ασφάλεια της Sophos, εξηγεί ότι πολλές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για το φόβο της επιβράδυνσης –τη μείωση της απόδοσης- στους χρήστες τους. Με τη Sophos, όπως λέει ο James Lyne, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως η κρυπτογράφηση επηρρεάσει την απόδοση. 

Χάρη στο SafeGuard Enterprise της Sophos, παρέχεται η λύση στη μεγάλη πρόκληση της διαχείρισης της κρυπτογράφησης σε πολλαπλές πλατφόρμες, συσκευές και περιβάλλοντα cloud. Χρήστες και προσωπικό IT μπορούν πολύ εύκολα να μοιράζονται δεδομένα με ασφάλεια μεταξύ Windows, Mac και φορητές συσκευές – ασφαλίζοντας τα δεδομένα, όπου και αν βρίσκονται, όποτε αποστέλλονται.

Τι νέο υπάρχει στο SafeGuard Enterprise 6.1

  • Με το SafeGuard Enterprise μπορείτε να διαχειριστείτε το Microsoft BitLocker για τα Windows ή το Apple FileVault 2 για Mac από μία κονσόλα.
  • Τώρα παρέχεται υποστήριξη για τα Windows 8 καθώς και κρυπτογράφηση αρχείων και δίσκων σε Macs. Το SafeGuard καλύπτει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες.
  • Απλοποιημένη δημιουργία “keyring” (μπρελόκ) σας παρέχει απρόσκοπτη, κεντρική διαχείριση. Με τη νέα έκδοση, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο με τη δημιουργία “keyring” από τη Sophos, που δεν απαιτεί την επανάληψη του login.
  • Διαχειριστείτε κεντρικά τη πλήρη κρυπτογράφηση του δίσκου καθώς και τη κρυπτογράφηση αρχείων, όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται είτε σε αφαιρούμενα μέσα, είτε σε κοινόχρηστους φακέλους στο δίκτυο ή ακόμα και στο cloud.
  • Λάβετε up-to-date (πλήρως ενημερωμένη) κατάσταση ασφαλείας για όλες τις συσκευές σας με εκθέσεις και αναφορές που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να επιβάλλεται τη συμμόρφωση με εσωτερικές πολιτικές και εξωτερικούς κανονισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαχειριστείτε τη κρυπτογράφηση τοπικά για Windows PCs με SafeGuard Enterprise, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το whitepaper της Sophos, Managing BitLocker with SafeGuard Enterprise (απαιτείται εγγραφή ) από εδώ. Μην παραλείψετε να δείτε το video εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.