ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ηγέτης στις λύσεις endpoint encryption είναι η Sophos σύμφωνα με την εταιρεία Forrester

Η Sophos ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκε στη θέση “Ηγέτη” (Leader) στην νέα έκθεση της Forrester Research για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς (Q1 2015) με τον τίτλο “The Forrester Wave: Endpoint Encryption“.

Η Sophos πιστεύει ότι αυτό αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι το Sophos SafeGuard Enterprise Encryption 7 βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα προϊόντα κρυπτογράφησης που είναι διαθέσιμα στην αγορά σήμερα.

Σύμφωνα με την έκθεση “η Sophos ήταν το ανατέλλον αστέρι σε αυτή την αξιολόγηση Forrester Wave, επιδεικνύοντας ισχυρή, βασισμένη στο hardware υποστήριξη κρυπτογράφησης, ευέλικτη πολιτική κρυπτογράφησης εξωτερικών μέσων καθώς και λειτουργικότητα κρυπτογράφησης σε επίπεδο αρχείου”.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ικανοποιητικό για την θέση που κατέχει η Sophos ως Ηγέτης, λέει εκπρόσωπος της εταιρείας, είναι ότι δείχνει την συνολική προσφορά όλης της εταιρείας στην επιτυχία της, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων μηχανικής, product management, του τμήματος πωλήσεων και της πελατειακής υποστήριξης. 

Τι λέει η Forrester για την Sophos

H εταιρεία Forrester δηλώνει ότι: “οι διαχειριστές ασφαλείας και οι επιχειρησιακοί διαχειριστές θα εκτιμήσουν την βαθιά διακριτότητα των πολιτικών και την ευελιξία εγκατάστασης και ανάπτυξης της λύσης της Sophos σε μία μεγάλη ποικιλία από περιβάλλοντα και σενάρια χρήσης”.  Η Forrester επίσης βρήκε ότι η “οι προσφορές υποστήριξης των πελατών και η ευκολία εγκατάστασης και ανάπτυξης αξιολογήθηκαν ως σταθερά υποδειγματικές από τους πελάτες της Sophos”.

Η Forrester αξιολόγησε εταιρείες με βάση 52 κριτήρια τα οποία ομαδοποιήθηκαν σε τρεις κατηγορίες:

Τρέχουσα προσφορά: Εξετάζει την δυναμική της προσφοράς του προϊόντος κάθε κατασκευαστή
Στρατηγική: Εκτιμάει και κριτικάρει την βιωσιμότητα και την εκτέλεση της στρατηγικής κάθε εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας της στην αγορά, του μελλοντικού οράματος, της στρατηγικής ενσωμάτωσης, της παγκόσμιας παρουσίας και το προσωπικό στον τομέα της μηχανικής.
Παρουσία στην Αγορά: Οι μετρήσεις περιλαμβάνουν τον αριθμό των εγκαταστάσεων, τα έσοδα και το οικοσύστημα των εταίρων

Η Sophos κέρδισε την κορυφαία θέση στην κατηγορία “Τρέχουσα Προσφορά” (Current Offering) συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων επιδόσεων και βαθμολογίας στις υποκατηγορίες “endpoint full-dish/ volume encryption”, “file/folder encryption” και “external media encryption”.

Η εταιρεία επίσης σημείωσε την δεύτερη καλύτερη βαθμολόγηση στην κατηγορία “Παρουσία στην Αγορά” καθώς και τις καλύτερες βαθμολογίες στις υποκατηγορίες “Τεχνολογικοί εταίροι” και “οικονομική βιωσιμότητα”.
Επίσης η Sophos έλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία “Στρατηγική”.

Γιατί χρειάζεστε κρυπτογράφηση τελικού σημείου (endpoint encryption) τώρα περισσότερο από ποτέ

Πέρα από την αξιολόγηση των κατασκευαστών, η έκθεση της Forrester εξετάζει και την επιτακτική ανάγκη για τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν κρυπτογράφηση τελικού σημείου. Η Forrester επισημαίνει ότι η έκρηξη των καταναλωτικών συσκευών και υπηρεσιών που καθιστούν ασαφή τα όρια μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής αποτελεί τον πρώτο λόγο που οι οργανισμοί και οι επιχειρήσουν χρειάζονται λύσεις κρυπτογράφησης τελικού σημείου. Εντωμεταξύ, η έλλειψη κρυπτογράφησης τελικού σημείου αυξάνει τον κίνδυνο της διαρροής δεδομένων ή κάποιου συμβάντος παραβίασης συμμόρφωσης.

Η αναφορά επίσης της Forrester αναφέρει ότι μία λύση endpoint encryption προσφέρει σημαντικά οφέλη πέρα από την συμμόρφωση. Οι επαγγελματίες σε τομείς ασφάλειας θα πρέπει να βλέπουν την κρυπτογράφηση τελικού σημείου “όχι απλώς ως ένα πλαίσιο συμμόρφωσης/ ελέγχου που θα τσεκάρουν, αλλά ως ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο στο οπλοστάσιο τους για την προστασία των δεδομένων” επισημαίνει η Forrester.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά, μπορείτε να κατεβάσετε ένα συμπληρωματικό αντίγραφο της έκθεσης The Forrester Wave: Endpoint Encryption, Q1 2015 (απαιτείται εγγραφή).

Περισσότερη αναγνώριση για το Endpoint SafeGuard Encryption 7 

Το Sophos SafeGuard Encryption 7 προστατεύει τα δεδομένα σε πολλαπλές συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Είτε τα δεδομένα βρίσκονται σε laptop, είτε σε φορητή συσκευή, είτε στο cloud, το Sophos SafeGuard Encryption 7 δημιουργήθηκε για να ταιριάζει με τον τρόπο που εργάζονται οι χρήστες, με την ροή της εργασίας τους και τις διαδικασίες που ακολουθούν χωρίς να καθυστερεί την αποδοτικότητα τους.

Πέρα από την θέση της ως Ηγέτη στην έκθεση The Forrester Wave: Endpoint Encryption, η λύση Sophos SafeGuard Encryption 7 έδωσε στην εταιρεία για έκτη συνεχή χρονιά την σπουδαία θέση Leaders Quadrant στην γνωστή έκθεση Magic Quadrant for Mobile Data Protection της Gartner. Το Sophos SafeGuard Encryption 7 αναγνωρίστηκε το 2014 με το βραβείο αναγνωστών του TechTarget για την καλύτερη λύση κρυπτογράφησης.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.