ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Πώς να προστατευτείτε από το ransomware

Αν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζουμε για τους κυβερνοεγκληματίες είναι ότι είναι επίμονοι. Όταν ανακαλύψουν μία φόρμουλα που λειτουργεί, θα συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν και να την βελτιώνουν ωσότου διαπιστώσουν ότι αυτή η μέθοδος (ή η τακτική) δεν κάνει πλέον την δουλειά τους σωστά.

Το ransomware, που κρατάει όμηρους τα αρχεία σας και τα κλειδώνει χρησιμοποιώντας απαραβίαστη κρυπτογράφηση, έχει υπάρξει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη μέθοδος για τους απατεώνες, καθιστώντας τη μία αρκετά διαδεδομένη και μεγάλη απειλή για τους χρήστες στο σπίτι αλλά και τις επιχειρήσεις. Αν δεν έχετε λάβει προληπτικά τα μέτρα σας, και χτυπηθείτε από ransomware, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα αναγκαστείτε να πληρώσετε το τίμημα.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει νέα στελέχη ransomware να ξεφυτρώνουν, και αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ξεφορτωθούμε το πρόβλημα σύντομα. Το ιδιαίτερα απειλητικό ransomware γνωστό ως Locky, έχει ήδη μολύνει πολλούς υπολογιστές με Windows, μέσω κακόβουλων συνημμένων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, υπάρχει ένα ransomware το οποίο στοχεύει υπολογιστές Linux και Mac καθώς και συσκευές Android.

Υπό το φως αυτής της συνεχιζόμενης απειλής, η Sophos δημιούργησε μία νέα πηγή δεδομένων, που σας δείχνει πώς να παραμείνετε ασφαλείς και προστατευμένοι απέναντι στο ransomware. Πρόκειται για ένα απλό στην χρήση οδηγό, που αποκαλύπτει τις καλύτερες πρακτικές για να κρατήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της ασφάλειας σας, της εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού σας, και της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας.

Ο οδηγός καλύπτει:

  • Πως λειτουργούν οι επιθέσεις ransomware
  • Γιατί οι μολύνσεις ransomware συνεχίζουν να εξαπλώνονται παρά τα υπάρχοντα μέτρα ασφαλείας
  • Πρακτικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να λάβετε προκειμένου να παραμείνετε ασφαλείς ενάντια στο ransomware
  • Πώς να βελτιστοποιήσετε την ρύθμιση των προϊόντων και των λύσεων της Sophos για να προστατευτείτε από το ransomware

Κατεβάστε τώρα το whitepaper της Sophos για να δείτε τι πρέπει να κάνετε για να παραμείνετε ασφαλείς απέναντι στις σημερινές και μελλοντικές απειλές ransomware – είναι δωρεάν ενώ δεν απαιτείται registration.

Μπορείτε να παραμείνετε ενημερωμένοι και up-to-date απέναντι στις εξελισσόμενες απειλές και να λάβετε δωρεάν συμβουλές από τους ειδικούς της Sophos ακολουθώντας την εταιρεία σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα και ελέγχοντας τα blogs της εταιρείας.

Επισκεφτείτε το βραβευμένο blog της εταιρείας Naked Security, για να διαβάσετε για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ασφάλειας, τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα και ανάπτυξη της Sophos καθώς και τις τελευταίες συμβουλές ασφαλείας ενάντια στις απειλές ransomware:

Επιπλέον, μπορείτε να ακούσετε το podcast Sophos Techknow, για να μάθετε περισσότερα για το ransomware από τους ειδικούς της Sophos, Chester Wisniewski και Paul Duckling.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.